Nordea bitcoin. Nordea Bank interzice angajaților să facă tranzacții cu bitcoin și alte monede virtuale


Această atitudine ar putea să îi surprindă pe cei care asociază regiunea nordică şi Suedia în mod special cu o poziţie mai fermă faţă de reglementări, În alte regiuni ale lumii, autorităţile iau măsuri împotriva monedelor virtuale, din cauza temerilor că fluctuaţiile ample ale acestora sunt un pericol pentru stabilitatea financiară. Decizia Nordea ar putea aduce industria financiară a Europei mai aproape de emiterea unor recomandări în domeniul monedelor virtuale.

adresa de depozit bitcoin în paypal

Federaţia Bancară Europeană nu a adoptat încă o poziţie oficială referitoare la criptomonede, a declarat purtătorul de cuvânt al acesteia, Raymond Frenken. Dar, cum băncile încep să impună propriile interdicţii, organizaţia ar putea să fie nevoită să exprime o poziţie clară, a spus Frenken.

bitcoină sălbatică

Deprecierea recentă a bitcoin a provocat îngrijorări legate de efectul volatilităţii monedei virtuale asupra investitorilor de retail. Coreea de Sud ar putea interzice în nordea bitcoin platformele de tranzacţionare a monedelor virtuale.

este moneda reală bitcoin

Autoritatea Europeană pentru Pieţe şi Instrumente Financiare a anunţat că monitorizează situaţia. Nordea va impune interdicţia din 28 februarie, după ce board-ul băncii a decis să ia poziţie din cauza naturii nereglementate a pieţei, a declarat purtătorul de cuvânt Afroditi Kellberg.

karl stefanovic bitcoin trading

La sfârşitul trimestrului al treilea, Nordea nordea bitcoin Nordea a precizat că decizia include prevederi de tranziţie pentru angajaţii care deţin deja monede virtuale şi permite anumite excepţii. Astfel, angajaţii care au deja bitcoin pot păstra deţinerile actuale.

bitcoin farmacie

Şi alte bănci nordice iau măsuri în această privinţă. Astfel, Danske Bank, cea mai mare bancă din Danemarca, a anunţat că descurajează angajaţii să tranzacţioneze bitcoin, dar nu a decis dacă să le interzică acest lucru. Autoritatea de reglementare a sectorului financiar din Danemarca a emis un avertisment general pentru populaţie, referitor la riscurile investiţiilor în monede virtuale, dar a precizat că interzicerea acestora trebuie să revină Parlamentului.

sondaje gratuite de bitcoin