Regele bitcoin, Legalitatea monedei bitcoin după țară sau teritoriu - Wikipedia


Regatul Unit ar putea avea propria monedă digitală, denumită Britcoin Dată publicare: Autor: Dragoș Barboșanu Shutterstock Ministrul britanic de Finanţe Rishi Sunak a cerut luni Băncii Angliei să analizeze oportunitatea lansării unei monede digitale susţinută de banca centrală, numită Britcoin, cu scopul de a contracara problemele implicate de criptomonede precum bitcoin.

Alte bănci centrale analizează şi ele dacă să creeze versiuni digitale ale propriilor monede, lărgind în esenţă accesul la fondurile băncii centrale pe care doar băncile comerciale le pot folosi în prezent.

bitcoin democracia

Acest lucru ar putea regele bitcoin plăţile interne şi externe şi ar putea reduce riscurile la adresa stabilităţii financiare. Banca Angliei a declarat că o versiune digitală a lirei sterline nu va înlocui nici numerarul fizic, nici conturile bancare existente. Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a afirmat anterior că Bitcoin, cea mai cunoscută criptomonedă, nu reuşeşte să acţioneze ca un activ stabil, de valoare, sau ca o modalitate eficientă de a face tranzacţii, fiind inadecvată să servească drept monedă şi un pariu riscant pentru investitori.

cum să- mi vinzi bitcoinul meu

Băncile centrale au avut, de asemenea, o reacţie negativă la eforturile depuse de Facebook pentru a-şi crea propria monedă digitală. Chiar şi aşa, criptomonedele au atras un interes din ce în ce mai mare din partea instituţiilor financiare majore, iar bitcoin a atins pe 14 aprilie un maxim record de aproape Sunak, care a lansat conferinţa UK FinTech Week, a anunţat şi alte măsuri menite să menţină competitivitatea post-Brexit a Londrei, care rivalizează cu New York-ul pentru a fi cel mai mare centru financiar din lume.

bitcoin preț la 1 trilioane de piață

De la ieşirea Regatului Regele bitcoin de pe orbita Uniunii Europene la 31 decembrie, sectorul financiar britanic s-a confruntat cu restricţii privind deservirea clienţilor UE. Sunak a propus eliminarea restricţiilor moştenite de la UE, inclusiv cu privire la cine poate tranzacţiona acţiuni la Londra.

Sursa: News.

bitfinex bitcoin