Sarcină

A 2 luna de sarcina-(simptome)

Poate inca nu ai vrut sa anunti pe nimeni ca esti insarcina. Cu toate astea in a 2 luna de sarcina copilul va incepe sa te dea de gol, nu prin cuvinte, aci prin nenumaratele simptome. Cum ar fi acele greturi sâcâitoare care te urmeaza oriunde te duci , acea salivă în exces care-ti umple gura, acea nevoie de a merge la toaleta din ora in ora  zi si noapte, acele sfarcuri atat sensibile sau acea balonare 24/7, de care pare că, pur şi simplu, nu poti scăpa. Chiar si avand tot mai multe dovezi că eşti însărcinată, probabil că încă te obişnuiești cu ideea ca in interiorul tau creşte o nouă viată. 

Fatul in a doua luna de sarcina

Fătul în a 2 luna

 Săptămâna 5

 Micul tău embrion, care, in acest moment, seamănă mai mult cu un mormoloc decât cu un copil , creşte furios şi iute şi are acum dimensiunile unei seminte de portocală .Eîncă mic, dar exponențial mai mare decat inainte.In aceasta saptamana incepe sa se formeze inima,care acum are diametrul unui bob de mac.Este formata din doua canale mici numite tubi cardiaci si departe de a fi complect functionala,bate deja si se poate vedea la prima ecografie.E in fomare şi tubul neural ce va deveni, in cele din urmă, creierul şi maduva spinări. Deocamdată, tubul neural este deschis, insa se va închide săptămâna viitoare.

Săptămâna 6

In prima jumătate a sarcinii copiii se măsoară din creştet (capul) până dinapoi (la fund), pentru că picioarele lor mici şi în formare sunt îndoite, ceea ce face dificil să fie estimată întreaga lungime a corpului. Cât măsoară copilul săptamâna asta? Din creştet până dinapoi, el are undeva între 0,5 şi 0,7 cm (nu mai mult decât capul unui cui). Tot în această săptamână începe dezvoltarea maxilarelor, a obrajilor şi a bărbiei copilului. Micile spatii de-o parte şi de cealaltă a capului dau naştere canalelor auditive. Micile puncte pe fata se vor transforma în ochi, iar de protuberanta minusculă din centru se va transforma intr-un nasuc cât un nasturel.In aceasta saptamana mai capata forma si rinichii, ficatul şi plămâni .Inimioara bate de 110 ori pe minut şi devine tot mai rapida pe zi ce trece ceea ce probabil că face ca inima ta sa bara mai tare.

Săptămâna 7

Iată o informație uluitoare despre copilul tău în acest moment: e de 10000 de ori mai mare acum, decât în momentul concepției,are dimensiunea unei afine. Mare parte din această creştere se concentrează la nivelul capului . In această săptămana se formează gura şi limba copilului, precum şi mugurii brațelor şi ai picioarelor.De asemenea, rinichii sunt acum la locul lor şi sunt gata să-și înceapă importanta activitate de gestionare a reziduurilor (secreția şi excretia de urina). Măcar că încă nu trebuie ai grija scutecelor murdare!

Săptămâna 8

 Copilul creşte foarte mult, săptămâna asta măsurând între 1,3 și 1,7 cm, adică având dimensiunile unei zmeure.In saptamana 8 mai ia  forma  buzele, nasul, pleoapele, picioarele şi spatele său. Şi, deşi e încă prea devreme să fie auzită de afară, inima copilului bate în incredibilul ritm de 150-170 de ori pe minut (adică aproximativ de două ori mai repede decât inima ta). Mai e ceva nou săptămâna asta: copilul face mişcari spontane,zvâcneli ale trunchiului şi mugurilor membrelor, mult prea mici pentru ca tu să le simți.

Corpul tau in a 2 luna de sarcina

S-ar putea sa mai observi ca hainele iti sunt cam strâmte in jurul taliei.E posibil ca la sfarsitul acestei luni sa ai nevoie de un sutien mai mare.La sfârșitul lunii uterul tau are dimensiunea unui grapefruit mare.

Simptomele la care trebuie sa te astepti in luna a 2 de sarcina

Fiecare sarcina e diferita asa ca poti avea toate simptomele de mai jos sau poate doar cateva.

Din punct de vedere fizic

 • Oboseală, lipsă de energie, somnolență Urinări frecvente
 • Greturi, cu sau fără stări de voma
 • Exces de saliva
 • Constipație(gasiți aici câteva metode de a scapa de constipație)
 • Arsuri, indigestie, flatulentă, balonare
 • Aversiuni și pofte alimentare
 • Multe schimbari ale sânilor
 • Uşoare scurgeri vaginale albicioase
 • Dureri de cap ocazionale
 • Ameteli ocazionale
 • O uşoară rotunjire a burtii, simțindu-ti hainele cam strâmte
 • Senzatie că sarcina nu e reală

Citeste :La ce sa te astepți în a treia lună de sarcină

Din punct de vedere emoțional

 • Suişuri şi coboraşuri emotionale , care pot să includă schimbări bruşte ale dispozitiei afective, iritabilitate, irationalitate, plâns fără motiv aparent
 • Bucurie, încântare, teamă, îndoială- oricare dintre ele sau toate la un loc

Dacă vrei să citești mai mute despre sarcină îți recomand o carte numita și Biblia femeilor însarcinate:La ce să te aștepți când ești însărcinată

2 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: