
Acneea vulgară-10 remedii de a scapa de ea repede!
Ce este acneea?
Acneea este foarte des întâlnită la adolescenți. Femeile și barbații tineri fac coșuri. Jumătate dintre ei într-o formă destul de gravă și necesită tratament medical. Adolescenții suferă de acnee din cauza hormonilor numiți androgeni, care cresc cantitatea de grăsime produsă de piele și care circulă la niveluri ridicate în sangele lor. Dar adolescenții nu sunt singurii afectați de coşuri. Fermeile ale căror niveluri homonale suferă fluctuații din cauza ciclului menstrual, cele care iau pilule contraceptive, femeile gravide sau cele la care se instalează menopauza. Femeile pot avea coşuri la vârsta de 25, de 35 de ani și chiar la vârste mai avansate.

Termenul acnee este larg şi acoperă o varietate de manifestări incluzând coşurile, punctele albe, punctele negre și microchisturile pielii. Este o stare în care porii astupați ai pielii se transformă în bubițe care uneori se inflamează. Contrar credinței populare, consumul de ciocolată, părul ori pielea nespălată nu provoacă erupție acneică. De obicei, predispoziția este ereditară. Dacă ambii părinți au avut acnee, sunt şanse mari ca și urmaşii lor să aibă .Cei mai incriminați factori sunt stresul, expunerea la soare și schimbarea anotimpurilor. Contraceptivele orale și unele mărci de farduri pot declanşa și ele acneea.
Iată câteva sfaturi pentru a vă păstra pielea imaculată.
Acneea vulgară-10 remedii de a scapa de ea repede!
1.Schimbați fardurile
Fardurile grase provoacă apariția bubițelor. Pigmenții din fondul de ten, cremele și loțiunile de demachiat sau hidratante de demachiat și hidratanții nu constituie o problemă, și nici apa. Materia grasă este cea vinovată. Ea provine de obicei din acizi grași, care sunt mai puternici decât acizii grași proprii. Dacă aveți predispoziție la acnee, folosiți un machiaj lipsit de materii grase.
2.Îndepărtați machiajul peste noapte
Este foarte important să vă îndepărtați machiajul în profunzime, în fiecare seară. Folositi un săpun neiritant și apoi clătind bine pielea cu multă apă rece.
3.Încercați să vă păstrați înfățișarea naturală
Indiferent ce fard folosiți, cu cât folosiți mai puțin, cu atât mai bine.
4.Anticoncepționale pot ameliora sau pot agrava acneea
Anticoncepționalele pot ameliora sau pot agrava acneea, iar aceasta izbucneşte adesea la aproximativ 10 zile după oprirea pilulei. Dacă vă aflați în perioada pilulei și aveți o problemă cu acneea, discutați cu medicul de familie. Acesta vă poate recomanda altă marcă sau altă metodă de contracepție.
Citiți si: 7 Sfaturi pentru a opri infectatea unui furuncul
5.Nu stoarceți acneea
Nu cedați tentației de a scoate coşurile sau punctele albe. Un coș este o inflamație, și comprimându-l puteți s-o amplifcați. De asemenea, puteți provoca o infecție. Stoareerea unui punct alb duce la deschiderea porului respectiv, lăsând conținutul să curgă pe piele, și în cele din urmă la apariția unui cos. Dar, presarea uşoară a unui coș care are un mic cap central de culoare galbena ajută la eliberarea puroiului şi poate stimula bubita să se vindece mai repede.
6.Atacați punctele negre
Un punct negru înseamnă un por complet astupat. Se recomandă îndepărtarea unui punct negru prin apăsarea pielii din jur.Această manipulare nu duce la formarea de noi coșuri.
7.Cereți sfatul farmacistului
Puteți combate acneea cu produse care se vând fără rețetă. Produsele împotriva acneei din farmacie se găsesc sub formă de gel, soluție sau cremă.
8.Nu lăsați acneea să se întindă
Medicația antiacneică ar trebui aplicată pe suprafață mai întinsă cu aproximativ un centimetru față de dimensiunile zonei afectate pentru a împiedica răspândirea acneei. Acneea tinde să se întindă pe față pornind de la nas spre urechi și este necesar să tratați pielea și dincolo de zona inflamată.
9.Ceaiul de mușețel
Muşețelul, uşor de găsit în supermarket, poate să fie un aliat în lupta contra acneei. Dacă beți ceai de muşetel veți stimula sistemul imunitar; aplicând pe piele comprese cu ceai de muşețel răcit, veți ameliora starea pielii și a porilor. Două cești de ceai de muşețel băute zilnic și spălarea feței dimineața și seara cu acelaşi ceai aduc o semnificativă modificare în bine a situației.
10.Evitați soarele
Deoarece medicația antiacneică poate provoca reacții adverse prin expunerea la soare,se recomandă limitarea acesteia la minimum. Nu asociați mai multe tratamente. Dacă ați folosit un produs antiacneic care se vinde fără rețetă, menționați aceasta medicului în caz că el însuși vă prescrie un asemenea medicament.

Când ar trebui să apelați la medic?
Un coş vizibil pe vârful nasului nu ar trebui să vă îngrijoreze.Dar acneea neglijată se poate transforma în ceva mult mai grav. Exista o formă mai severă de acnee care poate cauza o inflamație gravă, ce ia culoarea roșu-deschis sau purpuriu. Aceasta poate lăsa în urmă o cicatrice permanentă.Dacă aveți o asemenea acnee, prezentați-vă la medicul de familie sau la dermatolog . Vi se poate prescrie o cremă, un gel sau o loțiune cu vitamina A, toate destinate aplicațiilor locale. Dacă acneea totuși nu dispare medicul sau dermatologul poate să vă prescrie și administrarea pe durată lunga a unor doze mici de antibiotic.
Recomandari:
Crema pentru ten gras cu tendinta acneica
Citește și : 6 fructe cu adevărat exotice și beneficiile acestora de pe blogul : https://www.uniquebymm.ro


13 comentarii
ioana.m
Imi plac foarte mult produsele le la Ivatherm. Pe cele de la Viorica nu le-am incercat inca!
Elena Chedică Mateică
Multumim de sfaturi. Eu am o ușoară acnee și sigura crema care mă ajuta este Effaclar Duo.
ruxandrahappylittlethings
10 sfaturi foarte interesante, mai ales pentru persoanele ce se confruntă cu această problemă.
gratielavlad
Si eu am inceput sa am in ultima vreme probleme cu cosurile din cauza hormonilor. In general cam respect tot ce ai scris tu. Ce nu am incercat e ceaiul de musetel… asa ca ii voi da o sansa. E drept ca am mai auzit acest sfat, dar uite ca acum ca mi-ai amintit si tu, imi dau seama ca ar trebui sa ii dau o sansa!
Merci de sfaturi!!
Mirela Marin
Ah, acneea asta!
Deși nu mă pot plânge de mari probleme cu acneea, uneori sunt afectată de diverse apariții nedorite.
Important este ca produsele folosite să se potrivescă și să fie de calitate.
Mulțumesc pentru recomandări!
Adriana Ivan
Don fericire, doar in perioada menstruației îmi apar 2 3 coșuri. Încerc să nu pe deranjez si trec de la sine.
Gabriela Alexandra Andrei
Foarte bun articol! M-aș bucura sa știu ca sunt cât nai multe femei care urmează toți acești pasu, în special cel cu Demachierea..Eu nu m-am confruntat niciodată cu acneea, din fericire.
mihaelanistor
Eu am scapat de ea prin tratamente cosmetice realizate de o specialista si cu ajutorul unor produse profesionale.
albusteluta
Sunt sfaturi foarte utile si cred a este un articol pe care ar trebuii sa-l citeasca adolescentele care se confrunta cu o astfel de problema.
Georgiana Sabina
Din fericire nu ma confrunt cu acneea, dar imi place sa invat ca sa pot sa ii ajut pe altii.
Roxana Trandafir
II multumesc lui Dumnezeu ca m-a ferit de problemele cu acneea. 🙂 sunt o mare norocoasa.
Ramona Gheorghe
Foarte utile sfaturile si chiar ma bucur ca m-a ferit Dumnezeu de aceste probleme ale tenului pentru ca sunt destul de greu de gestionat si tratat
Pingback: