Desert

Biscuiți cu miere și ciocolată albă

Am pregătit astăzi o rețetă foarte delicioasă de biscuiți cu miere și ciocolată albă. Acești biscuiți sunt printre deserturile mele favorite. Nu trece săptămâna fără să nu fac o porție. Se fac foarte ușor și îmi place să îi sevesc lângă un pahar de lapte cald.

Rețetă de biscuiți cu miere și ciocolată albă

Ingrediente:

  • 300g faina
  • 200g unt
  • 5 linguri de miere bio
  • 100g de ciocolata albă
  • 2 oua mari
  • 1 plic de praf de copt
  • o lingură de cacao

Modul de prepararea a biscuiților cu miere și ciocolata albă

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

1.Într-un bol mixăm ouale cu mierea.

Am încercat să fac biscuiți cu ingrediente cât mai naturale de aceea am ales o miere ecologică de salcâm și o ciocolată bio de cea mai bună calitate. Ambele le găsiți pe Republica Bio.

Pe Republica Bio găsiți o mulțime de produse toate bio cu certificare a calității și provenienței emisă de un Organism Certificator European de încredere. Printre produsele bio listate aici vei gasi produse alimentare, produse fără gluten, produse fără zahăr, dietetice, sănatoase, dar și produse nealimentare, cosmetice bio de îngrijire, produse de machiaj, curătare sau de curațenie.

2. Adăugăm o lingură de cacao.

3.Topim untul la bain-marie, apoi adăugăm peste restul compoziției.

4.Mixăm toate ingredientele până devin bine omogenizate.

5.Adăugăm praful de copt și făina, apoi amestecăm.

6.Tăiem ciocolata bucățele și o adăugăm peste restul compoziției, apoi amestecăm cu o lingură.

7.Punem aluatul la frigider pentru 30 de minute.

8.În acest timp preîncalzim cuptorul la 175 ° C. Scoatem aluatul din frigider și formăm cu mainile ușor umede, bilute de aluat, mari cât o nuca. Așezăm biluțele la distanta de 4  -5 cm una de cealalta ( nu mai apropiate deoarece se vor lipi una de alta) în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Lăsăm în cuptor aproximativ 15 minute sau până când încep să prindă culoare pe margini. Suprafata biscuiților trebuie sa nu se înroșească absolut deloc. Când observăm ca marginile iși schimbă culoarea discret, scoatem tava din cuptor și o lăsăm pe masa din bucatarie pentru 2-3 minute, fără să atingem biscuiții. Aici biscuiți o sa fie înca moi. După 2-3 minute, biscuiții încep să se întarească ața că îi  scoatem cu grija și îi așezăm pe un gratar unde îi lăsăm să se răcească .

Biscuiți sunt gata . Pofta buna!

biscuiți
miere
biscuiți
biscuiți
biscuiți
biscuiți
ciocolata alba
biscuiți
biscuiți
biscuiți

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: