Desert

Budincă de paste cu brânză de vaci

Rețeta aceasta de budincă de paste cu brănză de vaci este una foarte ușor de facut și în același timp foarte gustoasă. Se poate adăuga și stafide în ea, dar mie personal nu îmi plac și de aceea nu am pus. De fiecare dată când gătesc budinca de paste cu brânză în aduc aminte de copilărie. Cred că la toată lumea îi aduce aminte de copilărie nu doar mie. Poate din cauza faptului ca atunci mâncam foarte des și acum aud foarte rar ca cineva să gatească aceasta rețetă. Nu știu de ce s-a uitat de ea , deoarece e foarte delicioasă și consistentă. Din cauza faptului că este foarte consistentă se poate servi atat ca desert dar și ca fel principal la micul dejun . Merge și la cină dar find dulce nu prea recomand să se mămânce foarte târziu.

Ingrediente pentru budincă de paste cu brânză de vaci:

  • 350 grame paste tip spirală sau melcișori
  • 500 grame de brânză de vaci
  • stafide după preferințe (eu nu am pus)
  • 4 ouă
  • 1 esență de vanile
  • 3 linguri de griș
  • 300 grame zahăr

Citește și : Chec cu vișine rețetă rapidă

Mod de preparare:

1.Într-o oală punem pastele la fiert cu sare și cu o lingură de ulei.

2.După ce pastele s-au fiert ,le scoatem, le dăm printr-un jet de apă rece și apoi le scurgem de apă.

budincă de paste cu brânză de vaci

3.Într-un bol încăpător batem ouăle spumă cu zahărul. Apoi adăugăm brânza de vaci ,esența de vanilie , grișul și amestecăm până se incorporează bine brânza.

budincă de paste cu brânză de vaci
budincă de paste cu brânză de vaci
budincă de paste cu brânză de vaci

4.Adăugăm compoziția peste paste și le amestecăm.

 brânză de vaci
budincă de paste cu brânză de vaci

5.Între timp putem preîncălzi cuptorul la 180 de grade.Tapetăm cu hârtie de copt o tava de 20X30 cm și turnăm compoziția în ea.

budincă

6.Dăm la cuptor pentru 30-40 de minute sau până trece testul scobitorii.

budincă de paste cu brânză de vaci
budincă de paste cu brânză de vaci

7.După ce budinca de paste cu brânză s-a facut se poate scoate și servi caldă sau rece după preferințe. Când este rece se poate felia mai ușor.

Poftă bună!

7 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: