Desert,  Rețete

Chec cu vișine rețetă rapidă

Dacă ai poftă de ceva dulce și ai vrea să pregătești ceva rapid, poți încerca un chec cu vișine. Este o rețetă foarte veche de la bunici și foarte ușoră și rapidă de făcut. Nu ai nevoie de multe ingrediente, doar ce găsești deja prin frigider și prin cămară. Se pregătește în aproximativ 15 minute.

Ingrediente pentru chec cu vișine:

  • 3 ouă
  • o cană de zahăr
  • o jumătate de cană de lapte
  • o jumătate de cană de ulei
  • 2 căni de faină
  • 1 praf de copt
  • vișine sau cireșe (proaspete sau din compot depinde de sezon)
  • o esență de vanilie (sau esență de rom cui îi place)
  • zahăr pudră (după preferițe)

Citește și : Prajitura Fanta cu crema de branza dulce si blat cu cacao

Mod de preparare :

1. Până pregătim compoziția, dăm drumul la cuptor și îl preîncălzim la 160 de grade.

2.Într-un bol încăpător spargem cele trei ouă, adăugăm zahărul și mixăm bine pană devine o cremă fină și își mărește volumul. Apoi adăugăm jumătatea de cană de ulei , jumătatea de cană de lapte și esența de vanilie.

ingrediente
chec cu vișine
chec

3.Incorporăm făina cu praful de copt și amestecăm comtinuu până nu mai avem cocoloașe.

chec cu vișine
aluat chec

4.Pregătim vișinele. Eu am folosit vișine din compot. Scoatem sâmburii și tăiem vișinele în două.

vișine

5.Tapetăm cu hârtie o formă de copt , apoi turnăm compoziția în ea.

6.Împrăștiem peste compoziție vișinele și le putem apăsa puțin în aluat. Nu foarte mult pentru că vor merge la fund.

chec cu vișine

7.Dăm tava la cuptor la 160 de grade ,pentru 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii.

8.Când checul este copt se scoate, se lasă la răcit apoi se poate pudra cu zahăr după preferințe.

chec cu vișine
chec cu vișine

Sper că va plăcut rețeta mea de chec cu vișine și că o s-o pregătiți cu drag familiei și prietenilor voștri. Mie personal îmi place să servesc checul lângă o cana de lapte cald la micul dejun sau lângă o cafeluță.

Poftă bună!

11 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: