iahnie de fasole
Felul principal

Iahnie de fasole cu cârnați (fasole scăzută)

Iahnie de fasole sau fasole scăzută cu cârnați preparată după o rețetă din ardeal. Este o retetă traditională ,foarte ușoară de preparat.

La noi în familie e una dintre mâncărurile noastre preferate.Nici o oala nu e prea mare pentru iahnie se fasole. Se mănâncă pâmă la ultima boabă.De obicei gătesc o oala mai mare să ne ajungă 2-3 zile. Dacă vreți să gatiți o porție mai mică puteți folosi aceeași rețetă , doar să înjumătățiți porțiile.

Ingrediente pentru iahnie de fasole:

  • 1 kg fasole
  • 400 g cârnați
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei grad verde
  • 6 căței de unsturoi (eu am pus mai mulți pentru că erau mai mici )
  • pătrunjel verde tocat
  • 100 g pastă de roșii
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

1.Se aleg boabele de impurități. Se spală bine fasolea și se pune la înmuiat peste noapte.

2.A doua zi boabele de fasole se clătesc în apă rece și se pun la fiert.După ce dă în clocot se strecoară fasolea și se pune din nou la fiert în apă fierbinte.Se procedează la fel de 3 ori.

fasole
fasole

3.În timp ce fasolea fierbe se toacă mărunt ceapa. Se pune la călit în puțin ulei încins și se adaugă un praf de sare.

ceapa calita

4.Se toacă mărunt și adeii și se călesc aproximativ 2 minute.

ardei calit

5.În timp ce se călesc ardeii si ceapa , putem tăia feli cârnațul.

carnat

6.Adăugăm și cârnațul peste legume și mai călim un minut la foc mic.

Citeste si: Spanac scazut cu oua ochiuri

mancare de fasole

7.Curățăm unsturoiul , îl tocăm mărunt, și il adăugăm în oala.

unsturoi

8.Între timp s-a fiert și fasolea.O punem în oală peste legume și cârnați și stingem cu apă cât să acopere totul.

9.Punem sare și piper după gust.Adăugăm patrunjelul tocat mărunt și pasta de roșii.Mai lăsăm să fiarba 10 minute , după care putem lua mâncarea de fasole de pe foc.

fasole scazuta
iahnie de fasole
iahnie de fasole ca in ardeal

Poftă bună!

19 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: