igiena intima
Frumusețe

Igiena intimă corectă la femei pe timpul verii

Astăzi vreau să vorbim despre igiena intimă la femei pe timpul verii. De ce pe timpul verii? Nu pentru că în celelalte anotimpuri nu este importantă, doar că vara există câțiva factori în plus de care trebuie să ținem cont.

Igiena intimă corectă

Femeile trebuie să acorde mai multă atenție atunci când vine vorba de igiena intimă. Noi suntem mult mai sensibile și mai predispuse la infecții intime decât bărbații. Pe parcursul activitățiior sportive, contactul prelungit cu transpirația poate provoca iritații sau mâncărimi ale membranelor mucoasei, în special la femeile care se confruntă în mod regulat cu probleme ginecologice minore.

Flora vaginală

Sănătatea florei vaginale este prima linie de apărare a organismului împotriva infecțiilor urogenitale. La fel ca celelalte organe ale corpului, vaginul are propria sa floră, compusă din diferite tipuri de bacterii, principalul tip fiind lactobacilul.

Lactobacilii ajută la protejarea împotriva microbilor de origine externă și a celor prezenți în mod normal în zona vaginală, care se înmulțesc la cote anormale. Aceste infecții pot duce la simptome neplăcute, inclusiv mâncărime, iritații, senzație de arsură, mirosuri neplăcute, creșterea producției de secreție sau durere în timpul actului sexual.

igiena intimă

Igiena intimă la femei

Înainte și după orice tip de activitate sportivă care provoacă transpirație (jogging, sport de anduranță, fitness, aerobic, etc.), ar trebui să țineți cont de câteva sfaturi ce pot ajuta la evitarea afecțiunile intime:

  • Evitați să purtați pantaloni sau şorturi prea strânse pe corp. Acestea favorizează umezeala și poate crește nivelul de transpirație, provocând iritații în zona intimă.
  • Purtați lenjerie de corp din bumbac. Țesăturile sintetice și mătasea pot provoca iritații. După sport, faceți duş și spălați zona intimă pentru a evita contactul prelungit cu transpirația ce cauzează frecvent micoze.
  • Spălați zona intimă cu mâinile (buretele/mânușile de baie sunt pline de microbi și ar trebui evitate cu orice preț).

Citește și : Vitamina D – de ce trebuie administrată bebelușilor

Gel pentru igiena intimă bio

Gelurile de duş normale sunt potrivite pentru întregul corp. Excepție face zonele intime care trebuie spălată cu grijă, deoarece pH-ul este mai acid și trebuie menținut echilibrul florei vaginale. Folosiți un produs bio de curățare blând, cu pH fiziologic. Acesta are efect calmant și împrospătează zona după efort.

igiena intimă
Gel pentru igiena intimă cu extract de afine și galbenele Anthillys Pierpaoli, bio

Gelul pentru igiena intimă Anthillys Pierpaoli bio este un gel certificat ecologic, cu efect delicat asupra pielii. Datorită extractelor de galbenele și afine are proprietăți antiinflamatorii și contribuie la revigorarea pielii. Este certificat vegan si testat dermatologic.

Proprietăți:
  • Previne infecțiile, asigură sănătatea și confortul zonei intime.
  • Extractul de galbenele are un puternic efect antiinflamator, reparator, stimulator al colagenului din piele și calmant.
  • Extractul de afine contribuie și el la calmarea pielii, normalizează fluxul sangvin, stopează înmultirea bacteriilor și are efect răcoritor

Eu am comandat gelul pentru igiena intimă Anthillys Pierpaoli online de pede pe Republica Bio.

Pe Republica Bio găsiți o mulțime de produse toate bio cu certificare a calității și provenienței emisă de un Organism Certificator European de încredere. Printre produsele bio listate aici vei găsi produse alimentare, produse fără gluten, produse fără zahăr, dietetice, sănatoase, dar și produse nealimentare, cosmetice bio de îngrijire, produse de machiaj, curățare sau de curațenie.

Șervețele pentru igiena intimă

Folosiți şervețele intime cu efect calmant, dacă nu puteți face duş sau nu aveți timp suficient la dispoziție.

Imediat după înotul în piscina faceți un duş pentru a elimina toate urmele de clor și dezinfectanți utilizați pentru tratarea apei, care irită membranele mucoasei.

Este recomandat să scoateți costumul de baie umed cât mai curând posibil după ce ați ieșit din apă. Umezeala facilitează dezvoltarea de micoze în zona intimă. Dacă aceste măsuri de precauție nu sunt luate în timpul și după efectuarea de activități sportive, flora vulvovaginală se poate dezechilibra temporar.

Voi ce produse pentru igiena intimă folosiți?

16 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: