îndeplinirea obiectivelor
Dezvoltare personala

5 paşi esenţiali pentru îndeplinirea obiectivelor

Astăzi vreau să vorbim despre planuriile și dorințele noastre mărețe pe care le avem în viață și ce facem pentru îndeplinirea obiectivelor . Casa în care locuiesc a fost pentru mine cel mai mare vis care a devenit și realitate de puţin timp. Dorinţa de a avea propria casă a fost cu atât mai mare cu cât familia mea a locuit de când mă ştiu numai în chirie. Situaţia financiara a familiei nu a fost niciodată atât de bună încât să reuşească să îşi cumpere propria locuinţă. Asta nu a făcut decât să mă ambiţioneze şi să reuşesc îndeplinirea obiectivelor mele.

Ce faci pentru îndeplinirea obiectivelor și a dorințelor?

1.Stabilește-ți un obiectiv

Când îți doreşti cu toată ființa ta un lucru, îți focalizezi toată energia ta pentru acel vis. Primul pas în îndeplinirea obiectivelor este  definirea lor, iar acest lucru înseamnă trecerea pe hârtie. Simpla setare a obiectivelor, înseamnă de fapt conştientizarea lor. Trece pe hârtie şi perioada în care estimezi ca visul tău va deveni realitate. Ai grijă ca aceea perioadă să fie una realistă. Adică dacă îţi doreşti să cumperi o casă şi nu ai bani, nu scrie pe foaie o săptamană, deoarece acest vis nu se va realiza şi vei fi dezamagit. Încearcă să îţi imaginezi unde te vezi peste 3-5 ani. Trecerea pe hârtie reprezită angajamentul tău pentru îndeplinirea obiectivelor. În plus îl face real şi palpabil. Ţineţi foaia cu obiectivele în locuri vizibile pentru a vă aduce mereu aminte de intenţiile dumneavoastră.

Visul tău îţi stabileşte obiectivele; obiectivele îţi trasează acţiunile; acţiunile tale dau naştere rezultatelor; rezultatele îţi aduc succesul.”

 John C. Maxwell

2.Acționează

Succesul nu o să apară dacă rămane la stadiul de vis. Trebuie să şi acţionăm. Indiferent de visul sau planul pe care îl ai trebuie în primul rând să cercetezi acel domeniu de la A la Z . Chiar dacă nu şti cu ce să începi, important e să începi cu ceva.

Nici eu nu am avut nici o cunoştintă în domeniul construcţiilor de case, dar asta nu ma împiedicat să mă informez continuu. Acest domeniu era pentru mine ca o limbă străină, nu înţelegeam nimic. Asta ma făcut să mă informez dintr-un dictionar de construcţii. Suntem un popor mândru şi de cele mai multe ori ne este ruşine să recunoaştem că nu ştim ceva. Că nu suntem falmiliarizaţi cu un anumit domeniu. Facem o mare greşeală prin faptul că nu ne recunoaştem punctele slabe. Odată ce am înţeles că nu suntem atotştiutori şi atotputernici, abia atunci putem face paşi mici şi să învăţăm puţin câte puţin. Fă primit paşi ca să poţi să îi vezi pe următorii. Acţionează în fiecare zi. Riscă şi ieşi din zona ta de confort.

„Dacă doreşti să realizezi puţin, sacrificiul este mic. Însă dacă vrei să realizezi lucruri mari fii gata să sacrifici multe.”

John C. Maxwell
îndeplinirea obiectivelor

Citește și : #StaiAcasă și comandă mâncarea pe LOKOFOOD!

3.Împarte obiectivele mari în sarcini mici

Tu şti cum se mănancă un elefant? Bucată cu bucată. Exact asta trebuie să facem şi noi. Fie ca este vorba să rezolvi o problemă care ţi se pare prea complicată, fie ca este vorba de un vis măreţ, secretul este sa spargi acel bolovan mare în pietricele mai mici. Începe cu acţiuni mici care vor da roade mai târziu şi documentează-te, documentează-te, documentează-te. Nu te opri niciodată din învăţat. Cel mai eficient mod de a învăţa, este să stai de vorbă cu oameni care au trecut deja prin aceeaşi experietă. Învaţă de la ei, învaţă din greşelile lor.

Eu mi-am dorit din tot sufletul o casa cu un consum aproape zero. A fost greu pentru că nu aveam nici un prieten sau vreo cunoştintă cu o asemenea casă pentru a mă putea sfătui în luarea deciziilor. Aşa că am luat lucrurile pe rând şi am început sa mă documentez.

„Lucrurile de care nu şti nimic, s-ar putea să te afecteze într-o zi”

D. Tramp

4.Recompensează-te pentru fiecare progres făcut

Pentru a-ţi menţine motivaţia vie, verifică-ţi mereu progresul făcut şi în acelaşi timp recompensează-te pentru fiecare reuşită.

5.Trebuie să ai întodeauna o gândire pozitivă

Ai încredere în tine şi în capacitatea ta de a reuşi. Obstacolele în calea visului tău sunt normale. Dacă ai oameni pesimişti în jurul tău nu te lăsa influenţat de ei. Nu lua ca pe un eşec orice problemă care îţi stă în cale. E important să nu te concentrezi pe probleme deoarece nu vei lăsa mintea să se concentreze la principalele obiective.

„Oamenii persistenţi îşi încep succesul acolo unde alţii termină în eşec.”

Eduard Egglestan

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: