Prajitura Fanta
Desert

Prajitura Fanta cu crema de branza dulce si blat cu cacao

 Prajitura Fanta cu cremă de branza dulce si blat cu cacao este una dintre cele mai iubite si gustoase prajituri .Este preparata de obicei in preajma sarbatoriilor sau cand avem evenimente speciale in familie. Este una din cele mai populare prajituri, odata cu apariția băuturii cu acelasi nume.Foarte usora de preparat si nu necesita multe ingrediente .

Prajitura Fanta, reteta pas cu pas. Prajitura Fanta, prajitura de casa in trei straturi: blat simplu cu cacao, crema de branza de vaci si unt si jeleu de portocale .

Citeste si: Biscuiti cu ciocolata sau fursecuri americane

Ingrediente

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 150 ml ulei
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • un plic praf de copt

Crema:

  • 200 g unt
  • 700 g branza de vaci
  • 200 g zahar fin sau pudra
  • esenta de vanilie

Glazura:

  • 1l fanta de portocale
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie

Timp de preparare

Aproximativ 40 de minute

Mod de preparare:blat pentru prajitura Fanta

Se prepara intai blatul. Se mixeaza bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi uleiul, putin cate putin, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se adauga cate putin in amestecul de oua , mixand la viteza mica. Se tapeteaza o tava 30×30 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia. Tava se introduce la cuptor, la foc mic, pana blatul este copt si trece „testul scobitorii”. Se lasa apoi la racit.

ingrediente pentru prajitura Fanta
Mod de preparare prajitura fanta
prajitura de Fanta
prajitura rapida
Timp de coacere a blatului

Mod de preparare:crema de branza pentru prajitura Fanta

Pentru crema, se topeste untul in  bain-marie cu zaharul fin, apoi se adauga branza de vaci si vanilie.Mixam bine pana crema devine pufoasa si omogena. Se intinde crema peste blatul rece . Se niveleaza cu atentie, acesta fiind un detaliu important când vine vorba de aspectul straturilor perfecte ale prăjiturii.

Ingrediente pentru crema de branza
Prajitura cea mai usoara
Topir ea untului
crema de branza
Crema pentru Fanta

Mod de preparare:glazura pentru prajitura Fanta

Budinca de vanilie se amesteca cu fanta in loc de lapte, conform instructiunilor de pe plic. Atentie la foc,  sa nu fie dat prea tare, glazura se poate arde! Se intinde cu grija glazura peste crema de branza.

Ingrediente pentru glazura
Prajitura Fanta

Se pune prajitura la rece 5-6 ore.

Pofta buna!

10 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: