Mama si copilul

Provizii pentru igiena bebeluşului

Vreau să vorbim astăzi despre igiena bebelușului și ce ar trebui să avem cumpărat înaite de nașterea lui . Bebeluşii au un miros natural extraordinar. Ei sunt destul de curăței (cel puțin la început), și, în ceea ce privește îngrijirea, aceasta nu costă prea mult. Atunci când cauți produse pentru toaleta bebeluşului, alegeți-le pe cele mai bune.

Ulei de corp

Este deseori recomandat şi pentru dermatita seboreică infantilă (crusta de lapte). Dar nu este necesar să îl folosești mereu sau să îl ungi pe bebe din cap până-n picioare; nu uita, bebeluşii unşi cu ulei sunt alunecoși.

Unguent sau cremă pentru iritația de scutec

Cele mai multe creme sau unguente pentru iritația de scutec au efect protector. Acționează ca o barieră între pielea delicată și substanțele din urină și scaun. Unguentele sunt transparente, în vreme ce cremele lasă de obicei o urmă albă. Unele mărci conțin și alte ingrediente cu efect calmant precum aloe sau lanolină. Cel mai bine este să încerci întotdeauna o marcă înainte de a-ți face rezerve, deoarece unele acționează mai eficient decât altele.

Săpun de baie, lichid sau spumă

Pentru a-l spăla pe bebe la băiță, caută săpun cu formulă blândă. Unele sunt create pentru a uşura sarcina îmbăiatului și îndeplinesc rol dublu, de șampon și gel de duș. E indicat să alegeți unul ecologic de cea mai bună calitate. Noi am ales șamponul si gelul de duș Baby Anthyllis.

 Șamponul Și gelul de duș Baby Anthyllis conține un agent de curățare delicat din ulei de măsline, provenit din agricultura ecologica. Formula sa este îmbunatațită cu proteine din orez care au un efect de hidratare, calmare și protecție a pielii, iar extractul de hibiscus, bogat in principii active, cum sunt vitaminele, taninii și polifenolii, are proprietați astringente, calmante. Nu conține parfumuri sintetice, coloranți, înalbitori și nici substanțe de origine animala. Este indicat în special pentru pielea sensibila si delicata, așa cum este cea a bebelușilor, pentru ca are un pH egal cu cel al pielii. Noi am cumpărat acest șampon de pe Republica Bio.

Pe Republica Bio găsiți o mulțime de produse toate bio cu certificare a calității și provenienței emisă de un Organism Certificator European de încredere. Printre produsele bio listate aici vei găsi produse alimentare, produse fără gluten, produse fără zahăr, dietetice, sănatoase, dar și produse nealimentare, cosmetice bio de îngrijire, produse de machiaj, curățare sau de curațenie.

bebelșii

Șervețele umede pentru schimbatul scutecelor, curățatul mâinilor în deplasare, curățat după eructație

Încercați să folosiți șervețele umede fără parfum sau alcool pentru a evita orice iritație.

Tifon steril și ser fiziologic

Se folosesc pentru cutățarea ochișorilor și năsucului.

Forfecuță sau unghieră pentru bebeluşi

Forfecuțele ascuțite pentru adulți sunt prea riscant de folosit pentru un bebeluş care nu stă locului, iar unghiile acelea minuscule cresc mai repede decât ai crede. Unele unghiere sunt prevăzute cu o lupă, ca să vezi mai bine ce faci.

Perie și pieptăn pentru bebeluşi.

Nu toți bebeluşii au suficient păr pentru a fi pieptănați sau periați, aşa că în primele luni s-ar putea să nu ai nevoie de ele.

Cădiță pentru bebeluş

Bebeluşii mici sunt alunecoși atunci când sunt uzi, ca să nu mai spunem cât sunt de agitați. Toate acestea sunt suficiente pentru a descuraja până și cei mai încrezători părinți atunci când vine vremea primei îmbăieri. Pentru a te asigura că experiența celui mic la baie este distractivă și sigură, cumpără sau împrumută o cădiță pentru bebeluși. Cele mai multe sunt create pentru a urma conturul corpului unui nou-născut și oferă sprijin, împiedicându-l în același timp să alunece sub apă. Se găsesc într-o varietate de stiluri: din plastic, din spumă, cu un suport de pânză . Unele pot fi folosite până când copilul mai crește (atunci când poate fi îmbăiat în cada mare). O altă opțiune pentru cădița bebeluşului, este un burete suport creat special pentru a oferi confort bebeluşului în cadă sau în chiuvetă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: