Lifestyle

Renovarea apartamentului -mai ușor de cât am crezut

Vreau să vă povestesc despre experiența prin care am trecut eu și soțul meu anul trecut, când după multă muncă și sacrifici am reușit cumpărarea apartamentului mult visat în Târgu-Mureș. Doar că din cauza creșterii explozive a imobiliarelor acest apartament mult visat nu era deloc cum ne-am fi imaginat . Ce am reușit să cumpărăm din toate resursele noastre financiare a fost un apartament cu două camere foarte vechi. Acest apartament înafară de geamurile termopane care le avea deja, spre surprinderea noastră, era într-o stare foarte proastă. Uși, gresie, faianță instalație sanitară toate erau vechi 30 de ani. Practic de la construcția blocului acel apartament nu a mai fost renovat niciodată. Nu știu dacă vă puteți imagina cum arăta. Dar pentru că un apartament frumos amenajat costă foarte mult, nu am avut de ales decât să îl cumpăram pe acesta.

Renovarea apartamentului
Vindem Ieftin

Provocarea renovării apartamentului

Ce a urmat pe urmă cu renovarea apartamentului a picat pe umerii mei. Soțul a fost nevoit să plece pentru trei luni cu munca în Austria. Ce să fac ?De unde să încep? Nu aveam nici o idee? Eu credeam că mă voi ocupa doar de partea cu alegerea mobilei și a decorațiunilor, parte pe care o așteptam cu mare drag. Nicidecum de renovarea apartamentului. Nu aveam habar de nimic. Nu știam de unde să încep. Aveam în schimb o echipă de renovare, care am găsit-o cu greu. Ori sunt tot mai puțini oameni care lucrează în domeniul amenajărilor interioare ori se renovează la greu în România deoarece e foarte greu de găsit o echipă serioasă în ziua de azi. Eu aveam echipa și nu vroiam să o pierd așa că nu puteam aștepta încă trei luni până la venirea soțul. Trebuia să îi dau drumul la treabă.

Provocarea cea mai mare a fost la cumpărarea materialelor. Aveam o listă foarte lungă: gresie, faianță, parchet ,adeziv, glet, uși, instați electrice ,termice și sanitare. Practic trebuia schimbat tot în apartament. Sincer la momentul acela nici nu știam diferența dintre glet și adeziv, prin urmare nu prea aveam ce căuta eu prin magazine la cumpărarea materialelor.

Soluția salvatoare a venit de la un prieten care mi-a recomandat site-ul Vindem-ieftin.ro. Vindem-ieftin.ro este un magazin online de materiale de construcții care îți aduce marfa la tine acasă sau pe șantier direct de la producător. Asfel se evită costurile de depozitare și manipulare, marfa ajungând la tine la un preț mult mai mic.

Citește și : Petrecere de casă nouă

Renovarea apartamentului
Vindem Ieftin

Renovarea apartamentului de la distanță

Soțul meu a comandat tot ce era nevoie online de pe Vindem-ieftin.ro, prin urmare eu mi-am dat cu părerea doar despre alegerea modelului la faianță și gresie. În rest s-a ocupat el de tot ce credeam eu că era mai greu. Practic în ziua de azi îți poți amenaja apartamentul de la distanță.

Renovarea apartamentului a durat mult mai puțin decât am preconizat. Marfa a venit în 10 zile lucrătoare așa că am putut începe rapid renovarea. Într-o lună de zile apartamentul era gata. Cel mai important lucru a fost că apartamentul a ieși exact așa cum am visat. Prețul final nu a depășit apartamentele gata renovate găsite în oraș. După un calcul amănunțit am ajuns la concluzia că am economisit 5000 de Euro față de un apartament gata renovat.

Care a fost costul total al apartamentului?

Apartamentul a costat 35 000 de Euro. Costul total de renovare a apartamentului nostru a fost 10 000 de Euro. Manopera a costat 3 000 de Euro iar materialele de construcții 7 000 de Euro. Am ajuns la un preț final de 45 000 de Euro, ceea ce nu e mult având în vedere faptul că un apartament cu 2 camere îngrijit începe de la 50 000 de Euro.

Vă recomand și vouă să procedați ca mine dacă vreți să economisiți niște bănuți și în același timp să alegeți și materialele de cea mai bună calitate.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: