Lifestyle

Cum îți petreci timpul liber în mod productiv?

Tu ce faci cu timpul tău liber?

Această pandemie ne-a luat pe toți prin surprindere și ne-a lovit pe toți din plin. Nici nu am apucat prea bine să realizăm ce s-a întâmplat și  ne-am trezit cu toți izolați la domiciliu. Să stai o zi, două, trei în casă nu e mare lucru, uneori făceam asta și înainte. Dar să stai o săptămână, două, trei sau cine știe cât, este cu adevărat o perioadă grea. Dacă stai la bloc cu atât mai mult.

Sunt multe nemulțumiri care te apasă în acest moment: bani mai puțini din cauza faptului că majoritatea am intrat în șomaj, nu mai poți ieși cu prieteni să te distrezi, nu mai poți sa îți vizitezi parinți sau rudele. Ba mai mult simți ca și vremea bună îți face în ciudă și te ademenește să ieși afară din casă. Dar tu nu poți! Începe să te cuprindă o stare de melancolie și dor de vremurile bune, și ne dăm seama că aveam tot dar nu apreciam și nu ne bucuram suficient de mult. De aici și până la a sta doar în pat neavând chef să faci nimic toată ziua și de a intra într-o stare de „hibernare” e doar un pas. Ține doar minte că nu ești singur, cu toți trecem prin asta. Ridică-te din pat și fă ceva cu timpul tău!

Citește și : #StaiAcasă și comandă mâncarea pe LOKOFOOD!

1.Crează rutine zilnice

E foarte important să începeți să vă creați un program zilnic de activități împreună cu partenerul sau copiii și să nu lasați timpul să zboare în neștire.

timpul

2.Exerciții fizice

Puteți să vă creați un program zilnic de exerciții fizice. Există exerciți fizice care se pot practica în casă : dans, yoga, gimnastică. Folosiți-vă de un smartwatch pentru a vă monitoriza exercițiile și caloriile arse. Încercați tot cu ajutorul unui smarwatch să vă numărați pași zilnici parcurși și să nu vă opriți din plimbat până nu faceți cel puțin 6000 de pași zilnic. E adevărat e o provocare mare să faci atâția pași doar în casă dar nu e imposibil.

3.Stabiliți-vă un program zilnic pentru  televizor

Pentru a nu vă pierde toată ziua în fața televizorului, mai ales în fața știrilor care pot fi foarte depresive în această perioadă, faceți un program zilnic de maxim 2 ore în care vă puteți uita la tv. Folosiți-vă de ceasuri în această perioadă pentru a nu pierde noțiunea timpului și a sta mai mult la o activitate deoarece devine monotonă.

Ceasuri de damă , ceasuri de bărbați chiar și ceasurile pentru copii vă vor ajuta să profitați eficiet de timpul avut în aceste momente.

4.Petreceți timp cu copii

Petreceți timp cu copii prin activități comune. Rețineți că această situație e destul de grea și pentru ei. Copii fiind obișnuiți cu un program bine stabilit: școala, teme, joaca, acum totul pare dezorganizat. Acest lucru le poate afecta buna dezvoltare. Profita-ți de această izolare la domiciliu și îmbunătățiți relația cu copii prin diferite activități distractive.

5.Fă-ți timp pentru tine

Acum că sunteți cu toți acasă parcă nu mai ai nici un moment de intimitate, parcă e un haos total și ți-ai dori să stai char și pentru câteva minute singur.

Ei bine ia-ți câte o jumătate de oră pauză de la familie. E perfect normal să simți asta așa că nu te judeca singură. Închide-te într-o cameră și relaxează-te așa cum o făceai înainte: ascultă muzică, citește o carte, bea o cafea, o baie cu spume sau un telefon cu un prieten te poate face să te relaxezi puțin.

Încercă să gasești timp și pentru realația cu partenerul de viața, nu  neglija acest aspect. Încurajați-vă și sprijiniți-vă reciproc.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: